Friendly Match - PSB FC vs Veteran Tuaran FC


TUARAN, 17 OGOS – Pada petang hari ini, PSB FC telah mengadakan satu perlawanan persahabatan dengan pasukan Veteran Tuaran FC di Padang Pertanian Tuaran. Perlawanan yang menyaksikan PSB FC berjaya menewaskan pasukan ini dengan keputusan 5-1 berlangsung dengan baik namun terjadi sedikit kekecohan pada akhir separuh masa yang pertama namun keadaan berjaya dikawal oleh pengadil perlawanan.

Di dalam perlawanan ini, PSB FC dibarisi oleh Tommy (GK), Rudy (CB), Dandy (CB), Jonius (RB), Jeffry (LB), Francis (DMF), Jasri (CMF), Jasneh (AMF), Hasrin (LWF), Hajelin (RWF) dan Redzuan selaku (CF). Pada separuh masa yang pertama, kedua-dua pasukan dilihat banyak mengawal bola di bahagian tengah namun PSB FC terlebih dahulu memecahkan kebuntuan melalui jaringan yang dilakukan oeh penyerang berbisa PSB FC, Redzuan. Di dalam perlawanan kali ini, pasukan Veteran Tuaran FC dilihat sukar untuk menembusi benteng pertahanan PSB FC yang ditunjangi oleh Dandy dan juga Rudy yang bertindak cemerlang di posisi pertahanan tengah. Penjaga gol PSB FC pula, iaitu Tommy hanya beberapa kali di uji namun tidak cukup untuk menewaskannya. Redzuan berjaya menambah 2 lagi gol sebelum tamat separuh masa yang pertama dan menyaksikan pemain ini berjaya mendapat hatrik di dalam perlawanan ini. Keputusan pada separuh masa yang pertama ialah 3-0.

Pada separuh masa yang kedua, beberapa pertukaran pemain telah dilakukan di dalam pasukan PSB FC iaitu Tommy digantikan dengan Rayzuone (GK), Rudy digantikan dengan Andy (CB), Dandy (CB) dikeluarkan dan digantikan dengan Emon@pemain jemputan PSB FC, Mohd. Rizuan masuk mengantikan Jonius di bahagian (RB), Masnin (RB) pula masuk mengantikan Jeffry. Sementara itu, Francis@pemain baru PSB FC dikekalkan di bahagian (DMF) manakala Nazree masuk untuk mengantikan Jasri di posisi (CMF). Rehan pula masuk untuk mengantikan Jasneh di posisi (AMF). Sementara itu, Hajelin dikeluarkan dan digantikan dengan Elvin di bahagian (RWF). Redzuan kekal sebagai (CF) manakala Hasren juga kekal di bahagian (LWF).

Separuh masa yang kedua menyaksikan pasukan Veteran Tuaran FC mula melancarkan serangan bertubi-tubi ke arah kubu pertahanan PSB FC dan hasilnya mereka berjaya mendapatkan gol yang pertama melalui rembatan kencang yang tidak dapat diselamatkan oleh penjaga gol PSB FC, Rayzuone. Selepas berjaya menjaringkan gol tersebut, pasukan Veteran Tuaran FC mula menunjukkan peningkatan dan memaksa barisan pertahanan PSB FC yang ditunjangi oleh Andi dan Emon bekerja keras untuk menafikan setiap serangan yang dilakukan oleh para pemain Veteran Tuaran FC. Namun demikian, PSB FC berjaya menjarakkan kedudukan kepada 4-1 melalui rembatan kencang pemain sayap kiri, iaitu Hasrin. Seterusnya, pada minit-minit terakhir permainan, Rehan telah berjaya menjaringkan satu lagi gol dan menjadikan kedudukan akhir bagi perlawanan tersebut 5-1. by : Tommy Mathew for tommymathew.blogspot.com

PSB FC

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"We don't have time to waste asking for things we dont have. We can only look for the best way to fight with the things we have for our whole LIFE"