Facebook oooo Facebook...



Huhuhu, gudnyt to all....Em, skrg ni baru pukul 10.48 PM...Malam masih muda..Huhu, tp sy rasa sangat2 boring...xtau nak buat apa ni. So, blog lah yang menjadi sasaran untuk melepaskan rasa boring ni. Hari ni, sy upload gambar facebook ke dalam blog sy ni. Bagi sy, facebook adalah laman sosial yang paling menarik dan di minati ramai (fakta). Kalau dulu, friendster la yang menjadi pilihan ramai. Tp, apapun, pada masa kini, fcebook lah yang menjadi pilihan ramai (juga fakta). Facebook sebenarnya kadang kala juga membosankan. Apa yang membuatkan facebook ini menarik ialah aplikasi2 @ game2 yang ada dalam laman sosial ni. Game2 seperti farmville, petville, mafia war, ninja saga dan sebagainya dapat menghilangkan kebosanan serta dapat menarik ramai orang untuk membuka facebook semata2 untuk bermain permainan yang terdapat di dalam facebook. Facebook juga boleh dijadikan tempat untuk manusia2 yang selalu on9 berkongsi maklumat dan mengetahui maklumat terkini. Pastu, bleh juga berkongsi2 gambar dan video...Pendek kata, facebook ni boleh mendatangkan seribu satu kebaikan kepada manusia. Namun demikian, apa yang kurang baik dgn facebook ini ialah, dalam facebook ni, macam2 perbuatan yang tidak baik boleh dilakukan. Sebagai contoh, menyebarkan fitnah dalam bentuk artikel atau komen serta melalui gambar2 dan juga video2...tu ja yang kurang baik dengan facebook ni. Senang sangat untuk kita menjatuhkan orang lain dengan facebook. So, sebagai pengguna facebook, kita masing2 fikirkan mana yang baik untuk kita lakukan dan mana yang kurang baik untuk dilakukan. Sebab sy risau, manalah tahu, kalau2 satu masa nanti facebook diharamkan di negara kita gara2 keburukan2 yang ada..huhuhu, so, lu fikir la sendiri...hahaha...

5 comments:

  1. face book....
    menurut kajian ketagihan di face book di kalangan pelajar semakin meningkat... mereka meng'habiskan masa 4-5jam sehari utk "berfacebook" berbanding 1 sejam masa utk m'gulangkaji dlm sehari.

  2. Tommy Mathew said...

    hahaha...betul tu...tp utk mahasiswa/mahasiswi macam kita ni, sy rasa xda masalah sangat utk guna facebook lama2 pun...huhuhu...

  3. aQBuKanPuTeriKepaDaRaja said...

    apa plk x da mslh?????
    mmg la x da mslh... tp kan.... sbb face book la ada yg gaduh2 tau... pas 2 x siap asgmnt lg....

  4. Tommy Mathew said...

    hahaha...org yang gaduh2 dalam facebook tu adalah org2 yang x menggunakan facebook dengan betul....dorang menyalahgunakan facebook...huhuhu...

  5. Bey Anne said...

    agree.. =)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"We don't have time to waste asking for things we dont have. We can only look for the best way to fight with the things we have for our whole LIFE"